Menu

 

Fluor coating en tefloneren

 

Antikleef én extreem chemisch resistent

Corrosiewering is zonder twijfel de voornaamste reden om metaal te coaten, maar lang niet de enige. Denk maar aan de voedingsindustrie waar productieonderdelen vaak antikleef eigenschappen vereisen. Of aan de scheikundige nijverheid waar met agressieve chemische producten wordt gewerkt. In dat geval bieden fluor coatings de oplossing. Bij Van Os-Duracoat hebben we ervaring en expertise zat om hoogtechnologische polymeercoatings zoals Teflon®, Xylan®, Halar® en Kynar® op metaal aan te brengen.

 

Voordelen van fluor coating

Coatings op basis van fluorpolymeren bieden interessante technische voordelen. Zeker in industriële omgevingen zijn hun ongeëvenaarde technische prestaties vaak doorslaggevend. 

  • Extreem lage wrijvingsweerstand (antikleef)
  • Bestand tegen zeer hoge temperaturen
  • Extreem resistent tegen chemische stoffen

 

Enkele praktijktoepassingen

ECTFE gebaseerde fluor coatings (zoals Halar®) komen regelmatig voor in de chemische en industriële sector. Deze fluor coating is abrasiebestendig en vooral extreem bestand tegen diverse chemicaliën. Zelfs bij hogere temperaturen. Pijpleidingen, opslagtanks, kleppen en mengers zijn maar enkele voorbeelden waar deze metaalcoatings hun nut bewijzen. 

PFA, FEP en PFTE gebaseerde kunststofcoatings zoals Teflon® en Xylan®  excelleren vooral op het vlak van temperatuurbestendigheid en antikleef-eigenschappen. Zeker in de voedingsindustrie, horeca, verpakkingsnijverheid en (rubber)productieomgevingen zijn dit doorslaggevende troeven.

 

Enkele cases

 

 

 

 

 

Welke coating kiezen?

 

Elk type metaalcoating heeft specifieke voordelen. Welke producten en processen u best kiest? Vraag gerust advies en een vrijblijvende prijsofferte aan onze coatingspecialisten voor uw applicaties.

STEL ONS AL UW VRAGEN