Menu

Poederlakkerij Van Os - Duracoat

Van Os - Duracoat beschikt als lakkerij over een moderne poederlakstraat met grote capaciteit. De verschillende bewerkingsfasen (voorbehandeling, poederspuiten en polymerisatie) verlopen automatisch. Een handcabine zorgt voor de kleinere reeksen.

 

Procédé van een poederlakkerij

De voorbehandeling beantwoordt aan de strengste eisen, en wordt standaard aangeboden. De 7 fasige trikation zinkfosfatatie door sproeien (zie schets) staat borg voor een uitstekende hechting en corrosiewering. Dit systeem geeft de beste resultaten op koudgewalst en op verzinkt materiaal, maar kan ook aluminium behandelen.

Na de droogcyclus worden de metalen in de spuitkabines met automaten gelakt. Hier krijgt het poeder een elektrostatische lading en wordt door 8 tot 10 pistolen op de stukken gespoten. Complexe stukken spuiten we manueel voor. In één arbeidsgang wordt aldus een laagdikte van 60 à 120 micron opgebouwd.

Tenslotte hardt de kunststof in de polymerisatie-oven uit tot een gladde, poriënvrije laag. Wij spuiten zo metalen delen met maximale afmetingen 3.000 x 2.100 x 800 mm.

 

Grondstoffen voor poederlakken

Polyesterpoeders worden omwille van hun uitstekende buitenbestendigheid gebruikt.

Epoxypoeders worden gebruikt omwille van hun chemische eigenschappen en hun voedingskeuring. (op aanvraag)

Voor binnengebruik zijn epoxypolyesters een geschikt compromis.

Ook thermoplastische poeders, zoals Abcite® en Rilsan®, kunnen wij, mits speciale instellingen, in onze poederlakkerij gebruiken

Van Os-Duracoat :: Nijverheidsstraat 34 :: B-2620 Hemiksem
Tel 0032-3-870.40.20 :: Fax 0032-3-887.11.12 :: info@vanos-duracoat.com

created & cms by deltacom