Menu

 

Achter de schermen bij poedercoating bedrijf Van Os-Duracoat

 

 

Gespecialiseerde generalisten

Een halve eeuw innovatie

Van Os-Duracoat is een uiterst gespecialiseerd poedercoating bedrijf. En toch bieden we een erg brede waaier aan coating services aan, gebaseerd op verschillende technieken en producten. Een ogenschijnlijke contradictie die heel eenvoudig te verklaren valt. 

Ons aanbod is stelselmatig en over vele jaren aangegroeid. Nu, meer dan 50 jaar later, zijn we hét aanspreekpunt voor industriële klanten in binnen- en buitenland voor kleine, grote en complexe coating opdrachten.

 

Het voordeel voor onze klanten

Vanuit onze  expertise in technische coating producten en de bijhorende applicatietechnieken zoeken we naar kostenefficiënte totaaloplossingen voor elk project. Ongeacht de omvang of de technische complexiteit.  

1968:  Walter Van Os richt met 10 jaar ervaring NV Van Os op in Bornem

1984:  Verhuis naar Hemiksem

1987:  Raf Van Os volgt Walter Van Os op na diens veel te vroeg overlijden

1989:  oprichting NV Duracoat &
installatie automatische poederlaklijn

1994:  Samenwerking met DuPont (later Axalta) voor Abcite® en Flamulit® verdeling

2000: ISO 9002 certificatie

2002: uitbreiding aanbod met Halar® en Teflon® fluor coatings

2004:  ISO 9001 certificatie &
fusie NV Van Os en NV Duracoat

2007: implementatie van thermoplasten in poederlakinstallatie

2018:  50 jaar jubileum &
ISO 9001 hercertificatie (versie 2015)

 

 

Missie en bedrijfswaarden

Knowledge-sharing

We zijn erg trots op onze niche expertise en willen die ook delen. Daarom geven we regelmatig infosessies over onze coating producten en de bijhorende applicatietechnieken en nemen we ook deel aan verschillende vakbeurzen.

Betrouwbare service

Respect voor gemaakte afspraken en betrouwbare levertermijnen zijn de essentie in ons poedercoating bedrijf. Onze klanten mogen 100% gerust zijn dat hun onderdelen stipt op tijd en in onberispelijke conditie arriveren.

Onberispelijk vakwerk

Duurzaam en kwalitatief vakwerk blijft de absolute topprioriteit. Daarom controleren we onze eigen lak- en coatingwerken meermaals gedurende het lakproces. Zowel machinaal als persoonlijk. Ook coating applicaties volgens bestek schrikken ons niet af.

Interne samenhorigheid

Vanuit onze familiale traditie hechten we groot belang aan een aangename, collegiale en veilige werkomgeving voor al onze medewerkers. We kiezen bewust voor een directe en respectvolle communicatie op elk hiërarchisch niveau. Iedereen is aanspreekbaar. Ook de bedrijfsleiding die elke werkdag start met een rondgang door de poederlakkerij.

 

Ook leuk om weten

  • Sterk uitgerust poedercoating bedrijf met geautomatiseerde zinkfosfatatie voorbehandelingstunnel en lakstraat voor metalen onderdelen tot 3.000 x 2.100 x 800 mm én aparte spuitcabines voor manueel lakwerk.
  • ISO 9001:2015 gecertificeerd voor oppervlaktebehandeling van metalen, pigmenteren en verkoop van coatingpoeders (BE00/01099 | SGS)
  • Expert, applicator en verdeler van Abcite® coatings met C5-M certificatie volgens ISO 12944-6 en ISO 20340 die we samen met fabrikant Axalta ontwikkeld hebben.
  • Al meer dan 35 jaar lid van Belgische Vereniging van Oppervlaktetechnieken van Materialen (VOM)

 

Referenties, cases en tevreden klanten

Na ruim een halve eeuw in het vak hebben we ontelbaar veel coatingprojecten gerealiseerd voor klanten in binnen- en buitenland. Onmogelijk om die allemaal op 1 website te bundelen. Vraag echter gerust om een referentie die nauw aansluit bij uw plannen. 

 

 

 

Samenwerken?

 

Vertrouwt u uw projecten binnenkort ook toe aan ons poedercoating bedrijf? We lichten onze expertise, oplossingen en tarieven met plezier in detail aan u toe tijdens een persoonlijk gesprek.

CONTACTEER ONS